Sidebar

29
di, nov

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

075 Zaanstad Maatschappij - Op dit moment is het oorlog in Oekraïne, in het oosten van Europa. Vorige week heeft de Nederlandse overheid aangegeven dat er in elke regio zo snel mogelijk 2000 opvangplekken moeten komen. Ook Zaanstad moet hierin een rol spelen. 

Eén van de plekken waar Zaanstad op korte termijn vluchtelingen uit Oekraïne gaat opvangen, is in Taets op het Hembrugterrein. Binnen enkele dagen kunnen in Taets maximaal 400 vluchtelingen terecht. De opvanglocatie is er tot en met 1 mei. De verwachting is dat de vluchtelingen niet op korte termijn naar huis kunnen. Het is de bedoeling dat zij vanaf deze noodopvanglocatie doorstromen naar een opvanglocatie voor langere termijn. De gemeente zoekt hiervoor op dit moment naar de mogelijkheden. 

Rust en ruimte 

De mensen die we gaan opvangen komen uit een oorlogsgebied. Ze hebben vaak een lange en uitputtende reis achter de boeg. Geef hen de ruimte en de rust om bij te komen. De gemeente verzoekt u daarom om niet naar Taets te komen om te helpen. De mensen worden professioneel ondersteund. U kunt op een andere manier uw steentje bijdragen als u dat wilt. Op www.zaankantersvoorelkaar.nl staan hulpacties en tips om te helpen.

Heeft u vragen?

Bent u bewoner of ondernemer rond het Hembrugterrein? Binnenkort organiseren we voor u een bijeenkomst. Hier kunt u al uw vragen over de noodopvang stellen. U krijgt hier nog informatie over. Kan uw vraag niet wachten of heeft u een vraag en woont u in een andere wijk? Dan kunt u mailen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen met 14 075

Beheerders gezocht banner

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.