Sidebar

29
di, nov

Politiek & Maatschappij
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Extra voorzieningen voor inwoners met weinig geld

075 Zaanstad Maatschappij - Via Meedoen Zaanstad (vroeger de 'Regeling Schoolgaande Kinderen') kunt u een bijdrage in de extra kosten aanvragen voor schoolgaande kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Is uw kind 18 jaar of ouder maar volgt hij/zij nog een opleiding op mbo niveau 2, havo of vwo en heeft hij/zij van deze opleiding nog geen diploma, dan kunt u voor hem/haar ook een bijdrage aanvragen.

De regeling bestaat uit twee delen:

Een bedrag in geld voor kosten die schoolgaande kinderen hebben zoals sportkleding, abonnementen en schoolkosten. Dit bedrag is:
- € 90 voor een kind van 4 tot en met 7 jaar
- € 115 voor een kind van 8 tot en met 12 jaar
- € 135 voor een kind van 13 jaar of ouder
De leeftijd van uw kind op 1 januari van dit jaar is bepalend voor de hoogte van het bedrag.
Het bedrag staat binnen acht weken op uw rekening als uw aanvraag wordt toegekend.

Een sport- of cultuuractiviteit voor een jaar. Deze activiteit kunt u, samen met uw kind, uitkiezen in de webshop Meedoen Zaanstad. U kunt een jaar sporten of deelname aan een culturele activiteit (bijvoorbeeld muziekles) vergoed krijgen. De vergoeding wordt overgemaakt naar de (sport-)vereniging. De vereniging moet wel aangesloten zijn bij Meedoen Zaanstad. Meer informatie vindt u via Meedoen Zaanstad.

Zwemles:
Er zijn via Meedoen Zaanstad ook mogelijkheden om voor kinderen vanaf 5 jaar een vergoeding te krijgen voor diplomazwemmen of andere zwemactiviteiten. Meer informatie vindt u via Meedoen Zaanstad.

Voorwaarden

Om voor de regeling in aanmerking te komen gelden de volgende voorwaarden:

Per kind kunt u een keer per jaar Meedoen Zaanstad aanvragen

Uw kind moet onderwijs of een opleiding volgen of onder de leer- of kwalificatieplicht van de Leerplichtwet vallen

Uw inkomen bedraagt niet meer dan 110% van de voor u geldende inkomensgrens. De bedragen vindt u in onderstaande bijlage

Uw vermogen mag niet meer bedragen dan een bepaald bedrag. De bedragen vindt u in onderstaande bijlage

bijlage - inkomens- en vermogensgrenzen

Aanvraag indienen

Als u vorig jaar een bijdrage heeft ontvangen op grond van minimaregelingen of u ontvangt een uitkering, dan ontvangt u een brief met een aanvraagformulier. Uiteraard hoeft u hierop niet te wachten en kunt u zelf de aanvraag Meedoen Zaanstad indienen. Ga hiervoor naar onderstaand aanvraagformulier. U kunt kiezen uit het digitale aanvraagformulier (hiervoor heeft u een DigiD nodig) of een papieren aanvraagformulier (deze dient u zelf te printen en voorzien van een handtekening te retourneren) Let op! U bent ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor het indienen van uw aanvraag.

online een aanvraag Meedoen Zaanstad indienen

bijlage - aanvraagformulier Meedoen Zaanstad

Let op: aanvragen voor Meedoen Zaanstad dienen bij voorkeur voor 1 november van het lopende jaar te worden aangevraagd. Aanvragen die na 1 november van het lopende jaar binnenkomen, kunnen niet altijd voor 1 januari van het nieuwe jaar worden toegekend. Hierdoor kan het zijn dat u uw tegoed in de webshop voor een activiteit niet meer kunt gebruiken. Uw bestelling in de webshop kunt u namelijk tot en met 31 december van het lopende jaar doen.

Samen voor alle kinderen

U kunt naast een aanvraag Meedoen Zaanstad ook een aanvraag doen bij Samen voor alle kinderen.

Kijkt u ook eens op Geldwijzer voor andere regelingen waar u misschien recht op heeft.

Beheerders gezocht banner

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.