Sidebar

29
do, sept

075 Zaanstad Maatschappij - Op dit moment is het oorlog in Oekraïne, in het oosten van Europa. Vorige week heeft de Nederlandse overheid aangegeven dat er in elke regio zo snel mogelijk 2000 opvangplekken moeten komen. Ook Zaanstad moet hierin een rol spelen. 

Lees meer: Tijdelijke noodopvang in Taets voor vluchtelingen uit Oekraïne

Extra voorzieningen voor inwoners met weinig geld

075 Zaanstad Maatschappij - Via Meedoen Zaanstad (vroeger de 'Regeling Schoolgaande Kinderen') kunt u een bijdrage in de extra kosten aanvragen voor schoolgaande kinderen van 4 tot en met 17 jaar. Is uw kind 18 jaar of ouder maar volgt hij/zij nog een opleiding op mbo niveau 2, havo of vwo en heeft hij/zij van deze opleiding nog geen diploma, dan kunt u voor hem/haar ook een bijdrage aanvragen.

Lees meer: Wat is Meedoen Zaanstad?

075 Zaanstad Politiek & Maatschappij - Door de versoepeling van de coronamaatregelen vanaf 1 juni, gaat de gemeente vanaf die datum anders om met (private) vorderingen, terugvordering van uitkeringen en de gemeentelijke belastingen. Maatwerk voor Zaankanters met betalingsproblemen blijft voorop staan.

Lees meer: Maatwerk voor Zaankanters met betalingsproblemen blijft voorop staan na 1 juni

075 Zaanstad Politiek Maatschappij - Zaanstad gaat tijdelijk vluchtelingen opvangen in de Achtersluispolder in Zaandam. Begin november opent het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) het noodopvangcentrum in een voormalige hotelboot aan de Rijshoutweg. De afspraken tussen Zaanstad en COA staan in een zogenoemde bestuursovereenkomst. Zaanstad en COA hebben deze ondertekend. 

Lees meer: Zaanstad akkoord met noodopvang in Achtersluispolder

075 Zaanstad Maatschappij - Bent u op zoek naar een sociale huurwoning? Dan kunnen voortaan behalve de inschrijfduur ook het actief zoeken en bijzondere omstandigheden een rol spelen bij de toewijzing. Er is een nieuw puntensysteem in de maak. Het voorstel hiervoor is binnenkort bekend.

Lees meer: Toewijzing sociale huurwoning verandert

Meer artikelen...

Beheerders gezocht banner

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.