Sidebar

29
di, nov

Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

075 Wormerveer Zaandam Economie - De weekmarkten in Wormerveer en Zaandam zijn weer open. De markt wordt zo ingericht dat bezoekers en medewerkers goed de 1,5 meter afstand kunnen houden. Deze maatregelen zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Op de markten staan alleen nog voedselkramen. Deze zijn belangrijk voor inwoners om voedsel kunnen kopen. Voedselkramen waar bezoekers gelijk het eten opeten, zoals friet, staan niet op de markt. Voedsel direct opeten op de markt mag niet. Dit is om te voorkomen dat er te veel mensen bij elkaar zijn.

Andere opstelling en alleen verpakt voedsel

De marktcommissie heeft een plan met maatregelen gemaakt, volgens de richtlijnen van het RIVM. Er staan minder kramen en de opstelling is anders. De middelste rij kramen is weg. Ook is er minder personeel en krijgen bezoekers het gekochte voedsel verpakt mee.

Toezicht op veiligheid

De marktmeester en toezichthouders van de gemeente blijven controleren of bezoekers en medewerkers zich aan de maatregels houden. En of het niet te druk wordt op de markt. Een aantal marktkooplieden helpen ook mee met controleren. Zij krijgen een speciaal hesje aan.

Houden mensen zich niet aan de regels? Dan kan de markt toch niet doorgaan

De gemeente besloot anderhalve week terug om de markten in Zaandam en Wormerveer te sluiten. Het was toen op sommige momenten te druk.  Bezoekers en medewerkers stonden veel te dicht op elkaar. Met deze nieuwe regels is het veilig om de markt weer door te laten gaan. Als blijkt dat bezoekers en medewerkers zich niet aan de 1,5 meter afstand houden, dan kan de gemeente de weekmarken toch nog afgelasten.

Afbeelding van <a href="https://pixabay.com/nl/users/Couleur-1195798/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=1493905">Diese lizenzfreien Fotos darfst du zwar verwenden</a> via <a href="https://pixabay.com/nl/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=1493905">Pixabay</a>

Beheerders gezocht banner

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.