Sidebar

29
di, nov

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

075 Zaanstad Cultuur - Vanaf 19 februari presenteert het Zaans Museum samen met Forbo en Atelier Open een nieuwe editie van de Forbo Linoleum Kunstprijs, een jaarlijkse kunstwedstrijd waar studenten van grafische opleidingen en kunstacademies uit het hele land aan kunnen deelnemen. Lees meer over Forbo Linoleum Kunstprijs 2022

Het thema van de zesde editie is ‘Roaring Twenties’. Bij deze term wordt vaak gedacht aan glitter, glamour en groei, aan méér en groter, aan een ver verleden. We leven nu ook in roerige tijden, alles is volop in beweging, terwijl maatschappelijke systemen dreigen vast te lopen. Zijn in het jaar 2020 opnieuw roaring twenties aangebroken?

Met de competitie wordt een breed en jong publiek verleid tot het maken van linoleumafdrukken. Het maken van een linoleumdruk is niet moeilijk en levert al snel verrassende resultaten op.

De jurering van de werken heeft inmiddels plaatsgevonden. Er zijn in totaal twaalf werken genomineerd voor een prijs. Kyra Jongenelen kwam als eerste uit de bus onder de inzendingen vanuit grafische opleidingen. Emiel Kamphof won in de categorie kunstacademies.

Alle 103 inzendingen zijn vanaf nu te bewonderen in het Zaans Museum. Welk werk is eigenlijk jouw favoriet? Vanaf nu kun je het ons laten weten via onze website: www.zaansmuseum.nl/kies-je-favoriet/

Koop tickets

Beheerders gezocht banner

Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.